Brūnā mērce

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Brūnā mērce
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Buljons
     200 ml
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
      nedaudz

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.

Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.

Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.

Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.

Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes