Brūnā mērce

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Brūnā mērce
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Buljons
     200 ml
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
      nedaudz

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.

Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.

Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.

Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.

Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Jāņu mērces

5min • Viegli

Gnocchi ar pesto

20min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas karijs Tikka Masala

4h 30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).