Brūnā mērce

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Brūnā mērce
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Buljons
     200 ml
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
      nedaudz

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.

Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.

Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.

Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.

Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes