Ceļmalas miesnieku šašliks "Mcvadi"

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ceļmalas miesnieku šašliks "Mcvadi"
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas kakla karbonāde
     1 kg
  • Sāls
     40 g
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Ābolu etiķis
     50 ml
  • Melleņu sīrups
     50 ml
  • Minerālūdens gāzēts
     100 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iesaka Rimi Gardēdis Mārtiņš Sirmais: “Latvieši spēku ņem no smeķīgas gaļas, kas gatavota uz dzīvas uguns! Lai jauka diena, labi garšo un lietus līst Lietuvā!”

Cūkgaļu nosusina, sagriež 3x3cm gabalos. Bez marinādes vai garšvielām sprauž uz metāla iesmiem un liek ledusskapī atdzesēties. 

Minerālūdens pudelē ieber sāli un iespiež ķiploku. Pudeles korķī izdur caurumus, lai, cepot gaļu uz uguns, to var apslacīt ar sagatavoto maisījumu.

Sagatavo masu, kurā pēc tam likt izcepto gaļu - sīpolus sagriež nelielās daiviņās, apslaka ar melleņu sīrupu un etiķi, kārtīgi samaisa. 

Iekurina grilu un ļauj uzkarst līdz ogles kļūst baltas. Cepjot gaļu, temperatūru regulē ar vēdekli un ik pa laikam uzlej sagatavoto minerālūdens maisījumu. Cep nesteidzoties, aptuveni 20 minūtes. 

Kad gaļa sacepta, liek sīpolu un melleņu sīrupa masā un notur 10 minūtes, lai iemarinējas un nedaudz atdziest. 

Saistītās receptes

Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tumšā alus picas mīkla

2h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti