Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru Halloumi

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Puķkāposts (paliels)
     1 gab.
  • Sviests, izkausēts
     30 g
  • Maiga olīveļļa
     20 ml
  • Svaigas timiāna lapiņas
     1 TK
  • Fenheļa vai kumīna sēklas
     1/3 TK
  • Kaltēts oregano
     nedaudz
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas
  • Siers Halloumi 5 mm biezās šķēlītēs
     250 g
  • Tomātu mērce
     puse no dienas porcijas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pievieno palielu karoti sāls.

Ieliec kāpostu, ar kacenu uz augšu. 

Vāri 10 minūtes. Izņem, nokās un atdzesē 10 minūtes. 

 

Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. 

Bļodā samaisi sviestu, eļļu, timiānu, sēklas, sāli un piparus. 

Liec pannā puķkāpostu ar kacenu uz leju, sasmērē ar eļļas maisījumu, vienmērīgi pārklājot visu puķkāpostu, un liec krāsnī uz stundu, lai cepas vidējā nodalījumā, kamēr kļūst zeltains. 

 

Tikmēr keramikas traukā liec tomātu mērci, ko gatavoji dienā, virsū kārto Halloumi. 

Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, liec pannu krāsnī un cep, kamēr gatavs. 

Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!