Cepts saldējums

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Deserts

  • Vaniļas saldējums
     500 g
  • Kukurūzas pārslas
     130 g
  • Sviests
     100 g
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Eļļa
     1 L

Dekors

  • Šokolādes mērce
      pēc garšas
  • Putukrējums
      pēc garšas
  • Kokteiļu ķirsīši
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kukurūzas pārslas smalki sasmalcini un iemaisi kanēli.
Uz pannas izkausē sviestu, pievieno sasmalcināto pārslu maisījumu un vāri līdz masa ir zeltaini brūna, apmēram 2-3 minūtes.
Atdzesē.
No saldējuma veido bumbiņas, kuras apviļā kukurūzu pārslu masā, liec uz paplātes, kas noklāta ar cepamo papīru un liec saldētavā sasalt.
Dziļā katliņā lej eļļu un kārtīgi uzkarsē.
Liec pa vienai vai divām bumbām un ātri apcep no visam pusēm 10-15 sekundes līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Nokās, nosusini papīra dvielī un nekavējoties pasniedz, dekorējot ar šokolādes mērci, putukrējuma cepurīti un ķirsi.

Saistītās receptes

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.