Cepts saldējums

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Deserts

  • Vaniļas saldējums
     500 g
  • Kukurūzas pārslas
     130 g
  • Sviests
     100 g
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Eļļa
     1 L

Dekors

  • Šokolādes mērce
      pēc garšas
  • Putukrējums
      pēc garšas
  • Kokteiļu ķirsīši
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepts saldējums

Kukurūzas pārslas smalki sasmalcini un iemaisi kanēli.
Uz pannas izkausē sviestu, pievieno sasmalcināto pārslu maisījumu un vāri līdz masa ir zeltaini brūna, apmēram 2-3 minūtes.
Atdzesē.
No saldējuma veido bumbiņas, kuras apviļā kukurūzu pārslu masā, liec uz paplātes, kas noklāta ar cepamo papīru un liec saldētavā sasalt.
Dziļā katliņā lej eļļu un kārtīgi uzkarsē.
Liec pa vienai vai divām bumbām un ātri apcep no visam pusēm 10-15 sekundes līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Nokās, nosusini papīra dvielī un nekavējoties pasniedz, dekorējot ar šokolādes mērci, putukrējuma cepurīti un ķirsi.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes