Cepts saldējums

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Deserts

  • Vaniļas saldējums
     500 g
  • Kukurūzas pārslas
     130 g
  • Sviests
     100 g
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Eļļa
     1 L

Dekors

  • Šokolādes mērce
      pēc garšas
  • Putukrējums
      pēc garšas
  • Kokteiļu ķirsīši
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Cepts saldējums

Kukurūzas pārslas smalki sasmalcini un iemaisi kanēli.
Uz pannas izkausē sviestu, pievieno sasmalcināto pārslu maisījumu un vāri līdz masa ir zeltaini brūna, apmēram 2-3 minūtes.
Atdzesē.
No saldējuma veido bumbiņas, kuras apviļā kukurūzu pārslu masā, liec uz paplātes, kas noklāta ar cepamo papīru un liec saldētavā sasalt.
Dziļā katliņā lej eļļu un kārtīgi uzkarsē.
Liec pa vienai vai divām bumbām un ātri apcep no visam pusēm 10-15 sekundes līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Nokās, nosusini papīra dvielī un nekavējoties pasniedz, dekorējot ar šokolādes mērci, putukrējuma cepurīti un ķirsi.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).