Ceptu vīnogu un rikotas tosts

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ceptu vīnogu un rikotas tosts
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Gaišās vīnogas bez kauliņiem
     300 g
  • Tumšās vīnogas bez kauliņiem
     300 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     4 Ēdamkarote
  • Rozmarīna lapiņas
     1 tējk.
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Smalki malti pipari
      pēc garšas
  • Tostermaize
     8 šķēlīte (-s)
  • Rikotas siers
     200 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
      apslacīšanai
  • Bazilika lapiņas
      nedaudz

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ceptu vīnogu un rikotas tosts

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Sadali gaišās un tumšās vīnogas katru savā pannas pusē.
Pielej eļļu, pievieno rozmarīnu, sāli un piparus un samaisi.
Liec cepties uz 15 minūtēm, tad nedaudz atdzesē.
Sakarsē pannu, liec tajā maizes šķēles un grilē no abām pusēm.
Kārto traukā, uz katras liec lielu karoti siera, vīnogas, uzslaki eļļu un uzber baziliku.
Pasniedz uzreiz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti