Citronu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Sviests (izkausēts)
     115 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     95 g
  • Citronu sula
     60 ml
  • Rīvēta citronu miziņa
     2 gab.
  • Piens
     400 ml
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olas baltumus atdali no dzeltenumiem.

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru līdz gaiši dzeltenai krāsai.

Iemaisi izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.

Iemaisi miltus.

Pēc tam pievieno citronu sulu, citronu miziņas un pienu.

Visu samaisi vienmērīgā masā.

Citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā.

Mīklu lej ar cepampapīru izklātā 20x20 cm cepamā traukā un liec cepeškrāsnī cepties 165°C 40-60 min.

Kūkai jāsanāk krēmīgai ar stingru virspusi, tad tā ir gatava.

Kūku pilnībā atdzesē un tad pārkaisi ar pudercukuru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Karameļu flāns ar mandarīniem

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Madeleines cepumi ar krēmu

1h • Vidēji grūti

Red velvet oreo cepumi

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Profiteroles

1h 15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Rikotas siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti