Citronu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Sviests (izkausēts)
     115 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     95 g
  • Citronu sula
     60 ml
  • Citrons
     2 gab.
  • Piens
     400 ml
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Citronu kūka

Olas baltumus atdali no dzeltenumiem.

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru līdz gaiši dzeltenai krāsai.

Iemaisi izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.

Iemaisi miltus.

Pēc tam pievieno citronu sulu, citronu miziņas un pienu.

Visu samaisi vienmērīgā masā.

Citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā.

Mīklu lej ar cepampapīru izklātā 20x20 cm cepamā traukā un liec cepeškrāsnī cepties 165°C 40-60 min.

Kūkai jāsanāk krēmīgai ar stingru virspusi, tad tā ir gatava.

Kūku pilnībā atdzesē un tad pārkaisi ar pudercukuru.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Karameļu flāns ar mandarīniem

50min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.