Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Citronu kūka
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Olas4 gab.
-
Cukurs150 g
-
Sviests (izkausēts)115 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Milti95 g
-
Citronu sula60 ml
-
Citrons2 gab.
-
Piens400 ml
-
Pūdercukurspārkaisīšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Citronu kūka
Olas baltumus atdali no dzeltenumiem.
Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru līdz gaiši dzeltenai krāsai.
Iemaisi izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.
Iemaisi miltus.
Pēc tam pievieno citronu sulu, citronu miziņas un pienu.
Visu samaisi vienmērīgā masā.
Citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā.
Mīklu lej ar cepampapīru izklātā 20x20 cm cepamā traukā un liec cepeškrāsnī cepties 165°C 40-60 min.
Kūkai jāsanāk krēmīgai ar stingru virspusi, tad tā ir gatava.
Kūku pilnībā atdzesē un tad pārkaisi ar pudercukuru.