Citronu tarte ar bezē

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Citronu tarte ar bezē

Sastāvdaļas

Mīkla

  • kviešu milti
     300 g
  • sviests vai margarīns
     100 g
  • ūdens
     3 ēdamk.

Pildījums

  • cukurs
     150 g
  • sviests vai margarīns
     150 g
  • citroni (2 citroni ir ~ 1 dl sulas)
     100 ml
  • olas
     2 gabali
  • olu dzeltenumi
     2 gabali

Bezē

  • olu baltumi
     3 gabali
  • cukurs
     4 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Citronu bezē tarte ir piemērots deserts saldummīļiem. Amerikāņu citronkūka, kā to arī mēdz dēvēt, sastāv no parastās pīrāgu mīklas apakšā un pildījuma ar cukuru, sviestu, citronu un olām, un tam ir pievienots daudz bezē. Saldi un garšīgi – neiespējami atteikties!
Mīkla: Liek miltus un mazākos gabaliņos sagrieztas taukvielas virtuves kombainā vai bļodā. Samaisa graudainā masā.
Pievieno ūdeni un ātri samaisa mīklu. Nedaudz saplacina to un ietin plastmasas plēvē. Ļauj tai nostāvēties aukstumā apmēram 1 stundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200oC.
Mīklu izrullē un izklāj pamatni un malas kūku cepšanas formā, apmēram 25 cm diametrā (6 porcijām). Paceļ pamatni un pārloka pāri malai alumīnija foliju. Noliek veidni vēsumā uz 10 min. Cep tartes pamatni apmēram 15 minūtes. Pēc 10 minūtēm noņem folijas sloksni. Izņem tartes pamatni un ļauj tai atdzist.
Pildījums: Tikmēr katliņā sajauc visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas. Ļauj tam lēnām vārīties, putojot, līdz krēms ir biezs un gaisīgs. Atdzesē, strauji putojot (aukstā ūdens peldē izlietnē) un aukstu iepilda to pīrāgā.
Palielina cepeškrāsns temperatūru līdz 250oC.
Bezē: Olas un cukuru saputo gaisīgā masā. Pa daļām pievieno cukuru, turpina putot.
Tartei virsū uzklāj bezē masu un cep uz vidējā līmeņa cepeškrāsnī 2–3 minūtes vai līdz bezē ir viegli brūns ar skaistu nokrāsu. Pasniedz remdenu vai aukstu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vegānā upeņu un mango kūka

2h • Vidēji grūti