Citrusu un dīgstu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Citrusu un dīgstu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Citrons
     1 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     10 ml
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Avokado
     2 gabali
  • Konservētās baltās pupiņas
     240 g
  • Redīsu dīgsti
     1 gab.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Kūpināta sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Čili pulveris vai pārslas
      šķipsniņa

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Pannā samaisi citrusus (plānās šķēlēs), timiānu, eļļu, sāli un izlīdzini, lai ir vienā kārtā.

Liec cepties uz apmēram 15 minūtēm, kamēr citrusu šķēles zeltainas.

 

Bļodā liec avokado, pupiņas (nokāstas), citrusus un dīgstus. 

Visu pārlej ar eļļu, pārkaisi sāli, piparus un čili. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli