Crostata

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Crostata
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Milti
     200 g
  • Cukurs
     200 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sviests
     200 g
  • Ievārījums
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Olai pieliec klāt pavisam nedaudz ūdens un sāls – uzjauc vienmērīgi.

Miltus jauc kopā ar cukuru. Sarīvē sviestu un liec klāt, pievieno gandrīz visu olas masu – atlikušo atstāj apsmērēšanai.

Visu kārtīgi izmīci līdz veidojas mīklas konsistence – ja vajag, tad vari pievienot nedaudz ūdeni.

Tad mīklu izrullē aptuveni 4cm biezu.

Griez ārā pamatnes formu tartei (vēlams ap 20cm diametrā).

Mīklu liec vienmērīgi tartes pannā noklājot maliņas.

Mīklu pirms likšanas krāsnī sadursti, lai tā neuzpūšas.

Liec krāsni 200 grādos uz 15 līdz 20 minūtēm – līdz mīkla izcepusies.

Formā iesmērē ievārījumu un no atlikušās mīklas uztaisa vairākas 2-4 cm biezas līnijas tā, lai tās var pārklāt pāri.

Kad tas izdarīts un mīkla pārklāta, tad to apsmērē ar atlikušo olu un liec cepties vēl 10 minūtes.

Pirms pasniegšanas atdzesē (vismaz 30 minūtes).

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.