Crostata

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Crostata
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Milti
     200 g
  • Cukurs
     200 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sviests
     200 g
  • Ievārījums
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olai pieliec klāt pavisam nedaudz ūdens un sāls – uzjauc vienmērīgi.

Miltus jauc kopā ar cukuru. Sarīvē sviestu un liec klāt, pievieno gandrīz visu olas masu – atlikušo atstāj apsmērēšanai.

Visu kārtīgi izmīci līdz veidojas mīklas konsistence – ja vajag, tad vari pievienot nedaudz ūdeni.

Tad mīklu izrullē aptuveni 4cm biezu.

Griez ārā pamatnes formu tartei (vēlams ap 20cm diametrā).

Mīklu liec vienmērīgi tartes pannā noklājot maliņas.

Mīklu pirms likšanas krāsnī sadursti, lai tā neuzpūšas.

Liec krāsni 200 grādos uz 15 līdz 20 minūtēm – līdz mīkla izcepusies.

Formā iesmērē ievārījumu un no atlikušās mīklas uztaisa vairākas 2-4 cm biezas līnijas tā, lai tās var pārklāt pāri.

Kad tas izdarīts un mīkla pārklāta, tad to apsmērē ar atlikušo olu un liec cepties vēl 10 minūtes.

Pirms pasniegšanas atdzesē (vismaz 30 minūtes).

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti