Dārzeņu un pupiņu sautējums

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     500 g
  • Četru veidu pupiņu maisījums
     400 g
  • Burkāni
     2 gab.
  • Rācenis
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Sāls, pipari, garšvielas
      pēc garšas
  • Eļļa vai sviests apcepšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Notīra dārzeņus un sagriež palielos vienādos gabalos.

Eļļā vai sviestā uz mērena karstuma apcep burkānus un sīpolus. Pievieno kartupeļus un ķiploku, turpina sautēt.

Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens, bet tikai tik daudz, lai nepiedeg.

Vislabāk ir sautēt katlā ar vāku. Sautē 15 minūtes, tad pievieno rāceni un turpina sautēt vēl 10 minūtes.

Beigās pieber pupiņas, sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz siltu, vislabāk ar svaigiem zaļumiem, un, piemēram, jogurtu bez piedevām.

Ja vēlies dārzeņu sautējumu padarīt maigāku, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā. Šim daudzumam būs nepieciešams ap 400 ml piena. Taču uzmanies un nepiededzini!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!