Dateļu desa

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Dateļu desa
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Pistācijas
     60 g
  • Pekanrieksti
     60 g
  • Grauzdētas mandeles
     60 g
  • Kardamona sēklas
      10 gab.
  • Vaniļas pulveris (pēc izvēles)
      nedaudz
  • Ingvera pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Smaržīgais pipars
      1 gab.
  • Dateles
     400 g
  • Jūras sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests vai gī
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīgs bezgrēka našķis ikdienas skrējienam.

Pannā liec sakapātus riekstus, saspiestas sēklas un garšvielas un cep maisot apmēram 2 minūtes.

Sabīdi uz vienu pusi, otrā pievieno sakapātas mīkstas dateles bez kauliņiem, sviestu, sāli un ļauj sviestam pakust.

Tad samaisi visu kopā un uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, sildi 4 minūtes, līdz masa kļūst vienveidīga.
Noņem no uguns, liec traukā un ļauj nedaudz padzist.
Kad vari masai pieskarties, izklāj cepamo papīru, liec uz tā masu un izveido garu desu.
Atdzesē un tad liec ledusskapī uz 10 stundām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes