Garneļu souvlaki

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Lielās pitas maizes
     4 gab.
  • Vārītas mazas garneles
     250 g
  • Sakapāti pētersīļi
     1 ĒK
  • Gurķis, ļoti smalki sakapāts
     250 g
  • Sāls
     1 TK
  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     1 daiviņa
  • Paipalu olas, novārītas
     8 gab.
  • Vidēji lieli sarkanie sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs
     2 gab.
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1/4 gab.
  • Spinātu lapas
     2 sauja
  • Demerara (niedru) cukurs
     1 ĒK
  • Extra virgin olīveļļa
     4 ĒK
  • Fetas siers, sadrupināts
     120 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garnelītes samaisi ar pētersīļiem, sāli, pipariem un 1 ēd. k. olīveļļas un noliec ledusskapī. 

Gurķi samaisi ar tējkaroti sāls un liec sietā uz 1 stundu, lai notek.
 

Tad nospied lieko šķidrumu, liec traukā, pievieno ķiploku, jogurtu, sāli, piparus un 1 ēd. k. olīveļļas. 

Samaisi un liec ievilkties. Katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu, paturot 30 sekundes, nokās. 

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās. 

Samaisi kopā ar spinātiem, cukuru, citrona sulu un tā miziņu un pārpalikušo olīveļļu. 

Pasniedz: uz pitas maizes liec spinātus, garneles, mērci, olas un fetas sieru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!