Gaspačo

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Gaspačo
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Gurķis (nomizots, bez sēklām)
     0.5 gab.
  • Dzeltena paprika
     2 gab.
  • Dzeltenie tomāti
     700 g
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Baltvīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs vai 1 vesels mango
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Grauzdētas maizes gabaliņi
     2 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaspačo

Sagriez papriku un tomātus mazākos gabaliņos.
Sagrauzdē krāsnī vai tosterī pāris šķēles baltmaizes.
Sagrieztos paprikas un tomātu gabaliņus kopā ar maizi un atlikušajām sastāvdaļām liec blenderī. Sablendē līdz vēlamajai konsistencei.
Pasniedz ar grilētu maizi.

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Lieldienu cālis

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes