Griķu maize

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Griķu maizei

  • Griķu miltu
     500 g
  • Ūdens
     350 ml
  • Dzīvais raugs
     20 g
  • Eļļa
     2 ĒK
  • Cukurs
     9 g
  • Sāls
     5 g
  • Etiķis
     1 ĒK
  • Olas
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olas nedaudz uzputo.

Ūdenim pievieno etiķi un ēļļu.

Miltus, raugu, cukuru un sāli sajauc kopā.

Tikko sajaukto masu jauc kopā ar olu, tad pievieno ūdeni un iemaisi līdz izveidojas mīklas masa. Tad mīklas masu kārtīgi izspaidi, aptuveni 10 minūtes, un liec siltā vietā uzraudzēties.

Kad mīkla pacēlusies, tad to liec maizes traukā un liec cepties 190 grādos (25 – 30 minūtes).

Pirms pasniegšanas maizei ļauj atdzist.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Bagete

9h 15min • Viegli

Kraukšķīgā rudzu maizīte

4h 30min • Vidēji grūti

Lieldienu kuličs

1h 25min • Vidēji grūti

Polentas maize

1h • Viegli