Griķu maize

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Griķu maize
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Griķu miltu
     500 g
  • Ūdens
     350 ml
  • Dzīvais raugs
     20 g
  • Eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Cukurs
     9 g
  • Sāls
     5 g
  • Etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olas nedaudz uzputo.

Ūdenim pievieno etiķi un ēļļu.

Miltus, raugu, cukuru un sāli sajauc kopā.

Tikko sajaukto masu jauc kopā ar olu, tad pievieno ūdeni un iemaisi līdz izveidojas mīklas masa. Tad mīklas masu kārtīgi izspaidi, aptuveni 10 minūtes, un liec siltā vietā uzraudzēties.

Kad mīkla pacēlusies, tad to liec maizes traukā un liec cepties 190 grādos (25 – 30 minūtes).

Pirms pasniegšanas maizei ļauj atdzist.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes