Grilēts puķkāposts ar mandeļu mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Puķkāposti (2 gab)
     600-800 g kopā
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     300 ml
  • Sezama sēklas
     2 TK
  • Baziliks
     maza sauja
  • Pētersīļu lapiņas
     maza sauja
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Mērcei

  • Mandeļu sviests
     2 TK
  • Ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     2 gab.
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • Citrona miza
     1/2 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml
  • Medus
     1 TK
  • Extra Virgin olīveļļa
     3 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, liec verdošā ūdeni puķkāpostus un vāri apmēram 15–20 minūtes. 

Nokās. 

Kamēr vārās kāposts, sakarsē grilu un samaisi bļodā visas mērces sastāvdaļas. 

Apzied puķkāpostu ar eļļu un grilē, kamēr skaisti zeltains. 

Liec traukā, pārlej ar mērci, pārber ar zaļumiem un pasniedz veselu. 

Ja labāk vēlies to mazākos gabaliņos, sagriez pirms likšanas traukā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!