Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Puķkāposti (2 gab)600-800 g kopā
-
Vīnogu kauliņu eļļa300 ml
-
Sezama sēklas2 TK
-
Baziliksmaza sauja
-
Pētersīļu lapiņasmaza sauja
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Mērcei
-
Mandeļu sviests2 TK
-
Ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi2 gab.
-
Citrona sula2 ĒK
-
Citrona miza1/2 gab.
-
Auksts ūdens20 ml
-
Medus1 TK
-
Extra Virgin olīveļļa3 ĒK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzvāri ūdeni, liec verdošā ūdeni puķkāpostus un vāri apmēram 15–20 minūtes.
Nokās.
Kamēr vārās kāposts, sakarsē grilu un samaisi bļodā visas mērces sastāvdaļas.
Apzied puķkāpostu ar eļļu un grilē, kamēr skaisti zeltains.
Liec traukā, pārlej ar mērci, pārber ar zaļumiem un pasniedz veselu.
Ja labāk vēlies to mazākos gabaliņos, sagriez pirms likšanas traukā.