Gurķu un Indijas riekstu aukstā zupa

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Gurķu un Indijas riekstu aukstā zupa
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Indijas riekstu krējums

  • Indijas rieksti
     100 g
  • Ūdens
     120 ml
  • Citrona sula
     0.5 gabali
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Zupa

  • Garie gurķi
     4 gabali
  • Rīsu etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Rupjmaize
     2 šķēlīte (-s)
  • Redīsi
      10 gab.
  • Sparģeļi
      6 gab.
  • Mazi kartupeļi
      4 gab.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms pagatavo Indijas riekstu krējumu. Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, tad ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.
Pievieno 120 gramu ūdens un blendē, līdz izveidojas skāba krējuma konsistence.
Pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.
Gatavo zupu. No gurķiem izspied sulu.
Indijas riekstu krējumam pievieno gurķu sulu, rīsu etiķi, sāli pēc garšas, sablendē un liec ledusskapī atdzesēties.
Rupjmaizi liec virtuves kombainā un sablendē smalkās drumstalās.
Drumstalas apcep krāsnī 180 grādos 5–8 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Kartupeļus uzvāri mīkstus un atdzesē.
Sparģeļus un redīsus sagriez mazos gabaliņos, dilles un lociņus smalki sakapā.
Bļodās kārto visas sastāvdaļas un pārlej ar auksto zupu.

Saistītās receptes

Baltā aukstā zupa

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli