Gurķu un mencas maizītes

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Atlaidināta menca
     300 g
  • Pētersīļa zariņi
     3 gab.
  • Bazilika zariņi
     3 gab.
  • Saldskābmaize
     4 šķēles
  • Sviests istabas temperatūrā
     40 g
  • Gurķi plānās garenās sķēlēs
     500 g
  • Extra Virgin olīveļļa
     8 TK
  • Citrona miza (sarīvēta)
     1/2 gab.
  • Ikri
     cik vēlies
  • Paipalu oliņas, vārītas un pārgrieztas uz pusēm
     8 gab.
  • Dilles
     cik vēlies
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tvaicējamā sietā liec pētersīļu un bazilika kātus un virsū zivi.

Tvaicē apmēram 5–7 minūtes, tad noņem no karstuma.

Maizi apsmērē ar sviestu (cik vēlies). 

Virsū liec mencu, gurķi un ikrus.

Uzlej eļļu, uzkaisi citrona miziņu, kārto ikrus un olu pusītes. 

Uzber sāli un piparus, dekorē ar dillēm un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!