Iegrieztie kartupeļi ar bekonu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Iegrieztie kartupeļi ar bekonu

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     700 g
  • Rapšu eļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Bekons
     150 g
  • Medus
     1 tējk.
  • Skābais krējums
     300 g
  • Mārrutki
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja vēlies, lai krējums būtu izteiksmīgs un biezs, notecini tam lieko šķidrumu: sajauc krējumu ar mārrutkiem un liec sietā, kurā ieklāts papīra dvielis, vai kafijas filtrā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Nomazgā kartupeļus un iegriez tos plānās strēmelēs, apmēram 3/4 dziļumā no kartupeļa izmēra.
Liec cepamtraukā un apslaki ar eļļu, uzkaisi sāli.
Cep 30–40 minūtes. Tikmēr citā cepešpannā ieklāj bekona šķēles cieši vienu otrai blakus.
Apsmērē ar plānu kārtu medus un cep, līdz kraukšķ.
Pasniedz kartupeļus ar notecināto mārrutku krējumu un kraukšķīgo bekonu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti