Indijas riekstu siers ar ķimenēm un fermentētiem gurķiem

  • Gatavošana 12h
  • Viegli
Indijas riekstu siers ar ķimenēm un fermentētiem gurķiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Indijas rieksti
     500 g
  • Ķiploku sāls
     2 tējk.
  • Citroni
     2 gab.
  • Rauga pārslas
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķimenes
     2 tējk.

Pasniegšanai

  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Fermentēti gurķi
      pēc garšas
  • Rupjmaize
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Indijas riekstu siers ar ķimenēm un fermentētiem gurķiem

Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz tie atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec virtuves kombainā.
Pievieno mizu no 1 citrona, sulu no 2 citroniem un visas pārējās sastāvdaļas.
Pielej 150–200 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Ietin to marlē, ieliec sietiņā un uz nakti atstāj ledusskapī notecināt lieko šķidrumu.
Sieru apber ar svaigi kapātām dillēm
Pasniedz ar rupjmaizi un fermentētiem gurķiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes