Indijas riekstu siers ar ķimenēm un fermentētiem gurķiem

  • Gatavošana 12h
  • Viegli
Indijas riekstu siers ar ķimenēm un fermentētiem gurķiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Indijas rieksti
     500 g
  • Ķiploku sāls
     2 tējk.
  • Citroni
     2 gab.
  • Rauga pārslas
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķimenes
     2 tējk.

Pasniegšanai

  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Fermentēti gurķi
      pēc garšas
  • Rupjmaize
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz tie atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec virtuves kombainā.
Pievieno mizu no 1 citrona, sulu no 2 citroniem un visas pārējās sastāvdaļas.
Pielej 150–200 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Ietin to marlē, ieliec sietiņā un uz nakti atstāj ledusskapī notecināt lieko šķidrumu.
Sieru apber ar svaigi kapātām dillēm
Pasniedz ar rupjmaizi un fermentētiem gurķiem.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes