Kafijas un šokolādes torte

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Kafijas un šokolādes torte

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Milti
     180 g
  • Kakao pulveris
     40 g
  • Kūkas forma
      23 cm

Krēms

  • Sviests
     130 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Liķieris Moka
     50 ml
  • Stipra espresso kafija
     100 ml
  • Šokolāde 70%
     200 g
  • Saldais krējums
     200 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo biskvītu. Sakul sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaisīgs.

Pievieno olas un turpini kult.

Sajauc miltus ar kakao un sijājot caur sietu iecilā masā.

Liec ietaukotā cepamformā un cep 25- 30 minūtes.

Atdzesē un pārgriez horizontāli uz pusēm.

Gatavo krēmu.

Izkausē šokolādi kopā ar saldo krējumu. Pievieno tam siltu kafiju un kakao.

Kad krēms nedaudz atdzisis, ar mikseri saputo to kopā ar siltu sviestu. Liec atdzist uz 30 minūtēm ledusskapī.

Ņem biskvītu, vienmērīgi uzklāj trešdaļu krēma. Liec virsū otru biskvīta daļu un uzklāj atlikušās divas trešdaļas krēma. Tortes virsmu dekorē pēc savām vēlmēm – piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, sezonas ogām vai grauzdētām kafijas pupiņām.

 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti

Pastel de Nata

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti