Kama muss ar avenēm

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     80 g
  • Svaigas avenes
     200 g

Musam

  • Saldais krējums
     400 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Kama miltu maisījums
     4 ēdamk.

Dekoram

  • Avenes Rimi
     50 g
  • Sālīti zemesriesti
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aromātisks un veselīgs kama muss ar svaigām avenēm – ideāls deserts vai brokastu našķis!

Mērcei: Katliņā sajauc ūdeni ar cukuru un savāri sīrupā.

200 g aveņu sablendē ar pagatavoto cukura sīrupu. Mērci izspied caur sietu, lai atbrīvotos no aveņu sēkliņām.

Musam: Saldajam krējumam pieber cukuru un ar putojamo slotiņu sakul gaisīgā krēmā, nepārputojot masu. Ja tomēr pārputo, pielej nedaudz saldā krējuma un iecilā to ar koka karoti.

Sakultam krējumam pieliec kama miltu maisījumu, sajauc un pildi deserta traukos.

Liec desertu kārtās un dekorē ar avenēm, sadrupinātiem, sālītiem zemesriekstiem.

Ogu sezonai mainoties, maini ogu mērci. Pagatavo to no upenēm, brūklenēm, dzērvenēm un citām ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Brokastu kama jogurts

3min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli