Kanēļburkāni

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Olas
     2 gabali
  • Cukurs
     25 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests (mīksts)
     40 g
  • Piens
     80 ml
  • Sausais raugs
     7 g
  • Milti
     300 g

Krēmam

  • Saldais krējums
     160 g
  • Krēmsiers
     300 g
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Citrona sula
     2 tējk.
  • Citrona miza
     1 gabali

Glazūrai

  • Olas
     2 gabali
  • Cukurs
     70 g
  • Kanēlis
     2 ēdamk.
  • Piparmētras
      Dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīlīgas un bezgala gardas uzkodas Lieldienu galdam, kas neatstās vienaldzīgus kā bērnus, tā pieaugušos!

Gatavo mīklu

Ieliec sviestu bļodā, pielej siltu pienu, lai sviests izkūst, pievieno cukuru, sāli, raugu, miltus un visu samaisi.

Citā traukā sakul (bet ne saputo!) olas un pievieno iepriekš pagatavotajai masai.
Izmīci mīklu, apklāj un atstāj aptuveni 30 minūtes istabas temperatūrā.
Pēc tam mīklu plāni izrullē un sagriez garās, aptuveni 2 cm platās strēmelēs.
Uztaisi konusu no folijas un aptin ap to mīklas strēmeles, veidojot burkāna formu.

Gatavo glazūru

Saputo olas. Atsevišķā traukā sajauc cukuru ar kanēli.

Mīklas konusu apsmērē ar olu, tad apber ar cukura un kanēļa maisījumu. Liec uz pannas.

Gatavo krēmu

Samaisi krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru, pievieno citrona sulu un sarīvētu miziņu.

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 12–14 minūtes.

Gatavos konusus noņem no folijas, piepildi ar krēmu un dekorē ar piparmētras lapiņām, lai izskatās pēc burkāna.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti