Kanēļmaizīšu rolli

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Raugs
     2.25 tējk.
  • Silts piens
     250 ml
  • Brūnais cukurs
     170 g
  • Saldkrējuma sviests (izkausēts)
     75 g
  • Milti
     550 g
  • Sāls
     2 Tējkarotes
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.

Pildījums

  • Brūnais cukurs
     200 g
  • Kanēlis
     3 ēdamk.
  • Saldkrējuma sviests
     75 g

Uzlējums

  • Saldkrējuma sviests
     85 g
  • Pūdercukurs
     185 g
  • Krēmsiers (istabas temperatūrā)
     30 g
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ielej siltu pienu, izkausēto sviestu, pieliek cukuru un raugu, Ļauj atpūsties 5 minūtes. Kad sāk parādīties putas, tas nozīmē, ka raugs ir gatavs.

Pievieno miltus un maisa ar koka karoti, līdz viendabīga masa. Uz stundu noliek malā.

Galdu apkaisa ar miltiem un uz tā noliek mīklu. Pievieno cepampulveri un sāli, samaisa.

Arī pašu mīklu apkaisa ar miltiem, tad izrullē līdz apmēram 0,6 cm biezumam.

Mīklu iesmērē ar sviestu, tad pārber ar brūno cukuru un kanēli vienmērīgi. Tad mīklu no viena sāna rullē cieši rullī. Sagriež rulli ripās (apmēram 4 cm biezas). Saliek ar sviestu ietaukotā cepampannā.

Uzsilda krāsni līdz 180°C. Liek cepties uz 25-30 min vai līdz maizītes ir zeltaini brūnas.

Kamēr cepas kanēļmaizītes, sagatavo uzlējumu. Visas sastāvdaļas saputo ar rokas putojamo slotiņu, līdz ir vienmērīga masa.

Kanēļmaizītēm ļauj atdzist un apsmērē ar uzlējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti