Karameļu flāns ar mandarīniem

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     350 ml
  • Mandarīnu sula
     50 ml
  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     130 g
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Krustnagliņas
      3 gab.
  • Smaržīgie pipari
      3 gab.
  • Mandarīnu miza
     2 gab.
  • Cukurs (augšējai kārtai)
     119 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karameļu flāns ar mandarīniem

Uzkarsē krāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā.
Cukuru ber pannā uz vidējas temperatūras, kad cukurs sāk kust, tad samazini temperatūru, maisi tikai nedaudz, lai neiemaisītu par daudz gaisa.
Lej iekšā trauciņos, tik daudz, lai tiek nosegta trauciņa apakša.
Nomizo mandarīnus, liec mizu katliņā, pievieno kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgos piparus, cukuru un saldo krējumu.
Uzsildi līdz sāk vārīties, atsāj atdzist uz 10 minūtēm, pievieno mandarīnu sulu un uzsildi atkal.
Bļodā iesit 4 olas, samaisi, pakāpeniski pievieno saldā krējuma maisījumu.
Maisījumu izkās caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem. Lej izkāsto masu trauciņos. Līdz pusei ielej karstu ūdeni cepamtraukā. Liec krāsnī uz 20 minūtēm.
Ņem laukā un ļauj atdzist vismaz 4 stundas.
Pirms pasniegšanas formu ieliec karstā ūdenī, nedaudz paturi un liec uz šķīvja otrādāk.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes