Karameļu kūciņas

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Iebiezināts piens
     80 g
  • Sviests
     1 Ēdamkarote

Mīkla

  • Milti
     85 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Cepamais pulveris
     0.25 Tējkarotes
  • Sviests
     6 Ēdamkarote
  • Cukurs
     70 g
  • Vārīts iebiezināts piens
     80 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     0.5 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā samaisi vārītu iebiezinātu pienu ar sviestu istabas temperatūrā. 

Uz cepampapīra sadali masu 4 vienādās kaudzītēs un liec saldētavā uz 30 min.

Uzsildi krāsni līdz 180°C.

Bļodā samaisi miltus, sāli, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.

Sagatavo formiņas, tās ieziežot ar sviestu un apberot ar cukuru.

Ar elektrisko mikseri puto sviestu un cukuru, līdz tas ir gaisīgs (apmēram 4 min). 

Pievieno vārīto iebiezināto pienu un turpini putot līdz vienmērīgai masai (apm. 1 min).

Pievieno pa vienai olai un puto.

Tad lēnām pievieno sausās sastāvdaļas un puto uz maza ātruma.

Pildi mīklu formiņās (4 daļās). 

Atceries - mīkla pacelsies augšā, tamdēļ atstāj vietu.
 

No saldētavas izņem pildījumu un liec pa virsu mīklai, nedaudz iespied. 

Cep kūciņas apmēram 20-25 min.
 

Apmet formiņu otrādi un liec kūciņas uz šķīvja. 

Pasniedz vēl siltas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti