Kēkss ar mandeļu miltiem un dzērvenēm

  • Gatavošana 4h
  • Viegli
Kēkss ar mandeļu miltiem un dzērvenēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Kviešu milti
     300 g
  • Mandeļu milti
     200 g
  • Piens
     180 ml
  • Sviests
     120 g
  • Olas
     3 gab.
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Sausais raugs
     8 g
  • Žāvētas dzērvenes
     250 g
  • Gaišais rums
     50 ml

Sīrups

  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     300 g
  • Cukurs
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc mandeļu miltus ar kviešu miltiem un samal nedaudz smalkāk blenderī, tad pievieno sauso raugu.

 

Uzkarsē pienu ar sviestu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Saputo olas, pievieno pienu un miltus, līdz veidojas nedaudz ķepīga mīkla.

Apkaisi ar miltiem un liec bļodā uzrūgt 1 stundu.

Paralēli aplej dzērvenes ar rumu un ļauj ievilkties.

 

Pēc stundas mīklai pievieno dzērvenes, izmīci mīklu un liec ietaukotā kēksa formā.

Ļauj uzrūgt vēl vismaz 2 stundas.

 

Sakarsē cepeškrāsni un cep kēksu 35 minūtes 180 grādos. 

Kamēr cepas kēkss, uzvāri sīrupu: samaisi ūdeni ar cukuru un vāri 5 minūtes. 

Kad kēkss gatavs, izņem to no formas un ar otu uzsmērē visu sīrupu vēl karstam kēksam. 

Kad tas atdzisis, apviļā cukurā.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti