Ķirbja kūka

  • Gatavošana 50min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kūkai

  • Pašbriestoši milti
     150 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Ingvers
     1 tējk.
  • Eļļa
     160 ml
  • Cukurs
     170 g
  • Olas
     5
  • Ķirbis
     350 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Krēmam

  • Krēmsiers
     500 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cukurs
     160 g
  • Apelsīns
     1 gabali

Dekoriem

  • Marcipāns
     
  • Pārtikas krāsa
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olas uzputo kopā ar cukuru un šķipsnu sāls.
Miltiem pievieno kanēli, tējkaroti svaigi rīvēta ingvera, masu sajauc un pievieno ķirbim.
Olām pievieno eļļu. Olu masu sajauc kopā ar ķirbja masu viendabīgā mīklā.
Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Traukā kopā puto krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un sulu no viena apelsīna.
Kad kūka atdzisusi, krēmu kārto uz kūkas. Ja ir vēlme, kūku var pārgriezt divās kārtās – tad krēmu var iesmērēt arī kūkai pa vidu.
Kad kūka atdzisusi, krēmu kārto uz kūkas. Ja ir vēlme, kūku var pārgriezt divās kārtās – tad krēmu var iesmērēt arī kūkai pa vidu.
No marcipāna veido dažāda izmēra bumbiņas. Ar striķi katrai bumbiņai virspusē krusteniski iespiež svītras tā, lai bumbiņa izskatās kā ķirbis ar rievām.
Katra “ķirbīša” vidū iestiprina zaļu marcipāna kātiņu.
“Ķirbīšus” kārto uz kūkas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti