Ķirbju pīrāgs ar laima glazūru

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ķirbju pīrāgs ar laima glazūru

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei

  • Sviests Rimi Smart
     
  • Ķirbis
     400 g
  • Olas Rimi smart
     3 gab.
  • Cukurniedru cukurs
     255 g
  • Rapšu eļļa Rimi Smart
     250 ml
  • Kviešu milti Rimi
     210 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Muskatrieksts
     0.5 tējk.
  • Malts kanēlis
     2 tējk.

Glazūrai

  • Laims
     1 gabali
  • Krēmsiers ICA
     100 g
  • Sviests Rimi Smart
     50 g
  • Pūdercukurs Rimi
     80 g

Dekorēšanai

  • Cukura skaidiņas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C.
Veidni (24 cm diametrā) iesmērē ar sviestu.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un smalki sarīvē.
Sakuļ olas un cukuru līdz putām. Pievieno sarīvētu ķirbi un ielejiet eļļu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Miltu maisījumu iemaisa sakultajās olās.
Mīklu lej veidnē. Kūku cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 60 minūtes, ar zobu bakstāmo pārbauda, ​​vai kūka ir izcepusies. Ļauj pilnībā atdzist un izrullē kūku uz šķīvja.
Sarīvē laima miziņu un izspiež no laima sulu. Visas sastāvdaļas sakuļ līdz viendabīgai, gaisīgai masai un liek konditorejas maisiņā.
Veido un rotā kā "spoku". Acīm izmanto šokolādes skaidiņas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti

Gardās mūmijas

30min • Viegli

Mandeļzobu kūka

2h 30min • Viegli