Krāsainie “keksīši”

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Krāsainie “keksīši”
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     500 g
  • Olas
     4 gab.
  • Sviests
     180 g
  • Cepamais pulveris
     2 Ēdamkarote
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     32 g
  • Sukādes – asorti “Rāmkalnu"
     300 g
  • Sīrups “Rāmkalnu"
      pēc garšas
  • Mafinu papīra formiņas
      pēc nepieciešamības
  • Pastilas un konfektes “Rāmkalnu"
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie keksīši priecēs gan mazos, gan lielos – svētkos vai parastā dienā, kad vēlaties palutināt ģimeni vai draugus. Keksīši izskatās ļoti dekoratīvi, un bērnu dzimšanas dienas ballītei ir ideāli piemēroti.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ievieto mafinu papīra formiņas mafinu pannā.

Saputo olas, sviestu, sīrupu un vaniļas cukuru. Samaisa miltus ar cepamo pulveri un pievieno saputotai masai.

Sasmalcina sukādes. Pievieno masai. Kārtīgi samaisa un sadala mīklu pa formiņām.

Ievieto krāsnī un cep 17 minūtes. Ļauj atdzist 10 minūtes. Dekorē ar pastilām un konfektēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli