Krāsnī cepti virtuļi

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Virtuļi

  • Milti
     120 g
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Kakao
     25 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Šokolāde
     40 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Ola
     1 gab.
  • Skābais krējums
     90 g
  • Piens
     60 ml
  • Eļļa
     60 ml

Šokolādes glazūra

  • Sviests
     115 g
  • Piens
     60 ml
  • Vaniļas cukurs
     2 Tējkarotes
  • Šokolāde
     115 g
  • Pūdercukurs
     240 g

Dekors

  • Cukura skaidiņas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Pieber sasmalcinātu brūno šokolādi un samaisa.
 

Atsevišķā bļodā samaisa olas, skābo krējumu un eļļu. 

Pievieno sausajām sastāvdaļām.

Tad pievieno pienu un maisa, līdz izveidojas vienmērīga masa, ko pilda konditorejas maisiņā.

Sagatavo mafinu pannu, ieziežot katru formiņu ar sviestu un vidū ieliekot nelielu bumbiņu, ko izveido, saburzot cepamo papīru.

Tad pilda ar virtuļu masu, veidojot riņķi.

Liek cepties 190°C 10 min.

 

Tikmēr gatavo glazūru.
 

Katliņā silda sviestu un pienu, līdz sviests ir izkusis.

Samazina karstumu un maisot pievieno šokolādi, līdz tā ir izkususi. 

Izslēdz krāsni un pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, kārtīgi samaisot.
 

Atdzisušos virtuļus mērcē šokolādes glazūrā no vienas puses un apber ar krāsainām cukura skaidiņām. 

Ļauj nostāvēties 30 min.

Saistītās receptes

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sparģeļi ar olām

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Filo pīrāgs

30min • Vidēji grūti