Krēmšnite

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla
     200 g
  • Piens
     1 L
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     250 g
  • Vaniļas cukurs
     30 g
  • Kviešu milti
     250 g
  • Mīksts sviests
     200 g
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmšnite

Katlā uzvāri lielāko daļu piena.
Atsevišķā traukā sajauc olu dzeltenumus, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un atlikušo pienu.
Olu masu pievieno uzkarsētam pienam, to visu laiku maisot un vāri uz mazas uguns līdz masa sabiezē.
Atdzesē.
Tikmēr izcep viegli izrullētas abas kārtainās mīklas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Sviestu saputo līdz tas ir gaisīgs.
Pievieno un iemaisi atdzesēto pudiņu, līdz izveidojas pudiņa krēms.
Kad izceptās mīklas sloksnes ir atdzisušas, uz vienas kārtas smērē krēmu un otru kārtu liec pa virsu.
Pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz, sagrieztu gabaliņos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ātrā ogu torte

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bezē torte ar ķiršiem

2h 30min • Vidēji grūti