Sastāvdaļas
-
Bekons šķēlēs150 g
-
Sviests50 g
-
Liels sīpols1 gabali
-
Milti3 Ēdamkarote
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Ūdens2 L
-
Konservēta kukurūza vai saldēta kukurūza1.2 kg
-
Kartupeļi0.5 kg
-
Timiāns1 Ēdamkarote
-
Čili pārslas0.25 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Piecu piparu maisījumspēc garšas
-
Saldais krējums300 ml
-
Loki100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo kartupeļus un sagriez 1 ½ centimetra kubiņos.
Sakapā sīpolu un ķiplokus.
Lielā katlā ar biezu dibenu cep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs, un izņem no katla. Nosusini uz papīra dvieļa un sadali drumstalās.
Katlā atstāj 2 ēd. k. tauku. Pārējo izsusini, izmantojot papīra dvieli.
Pievieno taukiem sviestu un sīpolus. Pacep 5 minūtes, pievieno ķiplokus un miltus un, nepārtraukti maisot, pacep vēl minūti.
Lēnām pielej ūdeni. Pievieno kukurūzu, kartupeļus un garšvielas. Ja izmanto kukurūzu no bundžas, pievieno ar visu šķidrumu.
Kad sāk vārīties, nogriez mazu liesmu un vāri 15–20 minūtes, šad tad apmaisot, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pusi zupas ielej citā traukā un sablendē, tad lej atpakaļ katlā.
Pievieno saldo krējumu un pusi loki. Ja prasās, pievieno sāli un piparus. Uzkarsē.
Servē zupu bļodiņās, garnējot ar bekonu un lociņiem.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize