Sastāvdaļas
-
Bekons šķēlēs150 g
-
Sviests50 g
-
Liels sīpols1 gab.
-
Milti3 ēdamk.
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Ūdens2 L
-
Konservēta kukurūza vai saldēta kukurūza1.2 kg
-
Kartupeļi0.5 kg
-
Timiāns1 ēdamk.
-
Čili pārslas0.25 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Piecu piparu maisījumspēc garšas
-
Saldais krējums300 ml
-
Loki100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo kartupeļus un sagriez 1 ½ centimetra kubiņos.
Sakapā sīpolu un ķiplokus.
Lielā katlā ar biezu dibenu cep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs, un izņem no katla. Nosusini uz papīra dvieļa un sadali drumstalās.