Lieldienu burkānkūka

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Pekanrieksti
     100 g
  • Burkāni
     340 g
  • Milti
     260 g
  • Cepamā soda
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     1.5 tējk.
  • Olas (lielas)
     4 gab.
  • Cukurs
     300 g
  • Eļļa
     240 ml
  • Vaniļas ekstrakts
     2 Tējkarotes

Krēms

  • Sviests
     60 g
  • Krēmsiers
     230 g
  • Pūdercukurs
     230 g
  • Vaniļas ekstrakts
     1 Tējkarotes
  • Citrona miziņa
     1 tējk.

Dekors

  • Pekanrieksti
      pēc garšas
  • Ķirbju sēklas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apgrauzdē pekanriekstus apmēram 8 minūtes, līdz tie paliek zeltaini brūni. Ļauj atdzist un smalki sagriež.

Bļodā sajauc miltus, sodu, cepampulveri, sāli un kanēli. Apmaisa.

Jaunā bļodā ar elektrisko mikseri uzputo olas. Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz ir gaisīga masa.

Kamēr puto, lej klāt eļļu un vaniļas ekstraktu.

Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz bļodā ir vienmērīga masa.

Ar lāpstiņu pievieno un iemaisa sarīvētos burkānus un riekstus.

Sadala mīklu divās daļās - katru savā formiņā.

Liek cepties uz 25-30 minūtēm, līdz, iespraužot kociņu, nekas tam nelīp klāt.

Izņem no krāsns un ļauj atdzist 5-10 minūtes. Tad apgāž otrādi un ļauj kūkām atdzist pilnībā. Biskvītam pirms krēma pildīšanas jābūt atdzisušam, lai tas nesāktu kust un nekļūst pavisam šķidrs.

Kamēr biskvīts atdziest, gatavojam krēmu. Bļodā samaisa istabas temperatūras krēmsieru un sviestu - puto ar elektrisko mikseri.

Kad masa ir gaisīga, pamazām pievieno pūdercukuru, tad vaniļas ekstraktu un citrona miziņu (smalki sarīvētu), turpinot putot uz lēna režīma.

Smērē pusi krēma starp abiem biskvītiem, un otru pusi smērē uz kūkas virspuses. 

Dekorē ar riekstiem un sēklām.

Uzsilda krāsni līdz 180° C. Iesmērē ar sviestu divas kūkas formas (23 cm diametrā), un noklāj formu pamatni ar cepampapīru.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti