Lieldienu burkānkūka
-
Gatavošana 1h 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Pekanrieksti100 g
-
Burkāni340 g
-
Milti260 g
-
Cepamā soda1 Tējkarotes
-
Cepamais pulveris1.5 Tējkarotes
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Kanēlis1.5 Tējkarotes
-
Olas (lielas)4 gab.
-
Cukurs300 g
-
Eļļa240 ml
-
Vaniļas ekstrakts2 Tējkarotes
Krēms
-
Sviests60 g
-
Krēmsiers230 g
-
Pūdercukurs230 g
-
Vaniļas ekstrakts1 Tējkarotes
-
Citrona miziņa1 Tējkarotes
Dekors
-
Pekanriekstipēc garšas
-
Ķirbju sēklaspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Apgrauzdē pekanriekstus apmēram 8 minūtes, līdz tie paliek zeltaini brūni. Ļauj atdzist un smalki sagriež.
Bļodā sajauc miltus, sodu, cepampulveri, sāli un kanēli. Apmaisa.
Jaunā bļodā ar elektrisko mikseri uzputo olas. Pamazām pievieno cukuru un puto, līdz ir gaisīga masa.
Kamēr puto, lej klāt eļļu un vaniļas ekstraktu.
Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz bļodā ir vienmērīga masa.
Ar lāpstiņu pievieno un iemaisa sarīvētos burkānus un riekstus.
Sadala mīklu divās daļās - katru savā formiņā.
Liek cepties uz 25-30 minūtēm, līdz, iespraužot kociņu, nekas tam nelīp klāt.
Izņem no krāsns un ļauj atdzist 5-10 minūtes. Tad apgāž otrādi un ļauj kūkām atdzist pilnībā. Biskvītam pirms krēma pildīšanas jābūt atdzisušam, lai tas nesāktu kust un nekļūst pavisam šķidrs.
Kamēr biskvīts atdziest, gatavojam krēmu. Bļodā samaisa istabas temperatūras krēmsieru un sviestu - puto ar elektrisko mikseri.
Kad masa ir gaisīga, pamazām pievieno pūdercukuru, tad vaniļas ekstraktu un citrona miziņu (smalki sarīvētu), turpinot putot uz lēna režīma.
Smērē pusi krēma starp abiem biskvītiem, un otru pusi smērē uz kūkas virspuses.
Dekorē ar riekstiem un sēklām.
Uzsilda krāsni līdz 180° C. Iesmērē ar sviestu divas kūkas formas (23 cm diametrā), un noklāj formu pamatni ar cepampapīru.