Lieldienu kuličs

  • Gatavošana 1h 25min
  • Vidēji grūti
Lieldienu kuličs
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Masa

  • Sviests
     75 g
  • Milti
     240 g
  • Cukurs
     110 g
  • Saldais krējums
     115 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Rieksti
     30 g
  • Žāvētas aprikozes
     30 g
  • Žāvētas plūmes
     30 g
  • Marmelāde
     30 g
  • Raugs
     30 g
  • Sāls
     2 g

Glazūra

  • Pūdercukurs
     200 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Citronskābe
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukura bumbiņas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Viens no populārākajiem tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem.

Raugu sajauc ar cukuru (aptuveni 20 g), pievieno 50 g silta saldā krējuma.

Puto olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sāli, tad pielej atlikušo silto saldo krējumu. Iemaisa ieraugu, pakāpeniski iemaisa miltus, kārtīgi samaisa un liek bļodā. Masu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā aptuveni uz 45 min.

Kad masa uzrūgusi, tai pievieno sagrieztas aprikozes, riekstus, plūmes, marmelādi, visu samaisa un pilda ietaukotās formiņās, novieto siltā vietā vēl nedaudz uzrūgt (aptuveni 20 min).

Tad liek cepties 190-200°C aptuveni 15-20 min, kamēr kociņam nelīp klāt mīkla.

Gatavo glazūru: aukstu olas baltumu liek putotājā un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Saputo līdz stingrām putām un beigās pievieno šķipsniņu citronskābes. Nekavējoties glazē kuliču, jo glazūra diezgan ātri sacietē. Ja vēlaties, lai glazūra būtu mīkstāka, tad ir jāpievieno mazāk pūdercukura.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).