Macarons

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Macarons
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Mandeļu milti
     300 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Olu baltums
     220 g
  • Baltais cukurs
     300 g
  • Ūdens
     40 g
  • Pārtikas krāsvielas pēc izvēles
     2 g

Ogu pildījums

  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     0.5 gab.
  • Baltā šokolāde
     200 g
  • Saldētas ogas
     60 g

Vaniļas pildījums

  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     0.5 gab.
  • Baltā šokolāde
     200 g
  • Degvīns
     20 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Franču klasika!

Sakarsē krāsni 155 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.

Mandeļu miltus sajauc ar pūdercukuru, izsijā, tad pievieno 110 g olu baltumu.

Atlikušos olu baltumus puto ar mikseri uz maziem apgriezieniem.

Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāri sīrupu līdz 118 grādiem. Kad gatavs, lēnā strūkliņā pievieno sīrupu olu baltumiem, kas putojas.

Tad palielini putošanas apgriezienus un puto, līdz izveidojas viendabīga, stingra un spīdīga masa.

Olu baltumu un sīrupa masu iecilā mandeļu miltu un pūdercukura masā. Beigās pievieno krāsvielas un samaisi.

Pildi mīklu konditorejas maisiņā un uz pannas veido cepumu aplīšus, piepildot pannu. Liec krāsnī cepties 14–15 minūtes. Kad gatavi, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Tikmēr gatavo ogu pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi, tad pievieno to saldajam krējumam, pievieno arī sasmalcinātas ogas un samaisi.

Padzesē un pildi starp cepumu pusītēm.

Gatavo vaniļas pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pievieno saldajam krējumam. Izņem no katliņa vaniļas pāksti, uzmanīgi izkasi sēkliņas, liec tās atpakaļ katlā, pievieno degvīnu un samaisi.

Krēmu atdzesē un pildi starp cepumu pusītēm.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).