Mango krēma deserts

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Mango krēma deserts
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Mango krēms

  • Papaijas vai mango
     400 g
  • Sviests
     125 g
  • Baltais cukurs
     150 g
  • Mango
     250 g
  • Citrona sula
     40 ml
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Vaniļas pulveris
     1 gab.

Baltais krēms

  • Saldais krējums
     150 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Marakujas (sēklas ar sulu)
     3 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā ielej ūdeni apmēram 5 cm augstumā un uzvāri. Bļodā liec cukuru, citrusu sulas, mango (sablenderētu biezenī), sāli un olas. Liec bļodu uz katliņa, lai pamatne nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar tvaiku. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti maisi 6-8 minūtes, līdz sviests un cukurs ir izkusuši un masa ir viendabīga un kļuvusi biezāka. Ja pagriež karotei otru pusi, tad novelkot ar pirkstu, jāpaliek līnijai, kas neaizplūst ciet.

Noņem bļodu no katliņa, liec ledus ūdens peldē un nedaudz padzesē, lai ieliekot pirkstu, krēms būtu ķermeņa temperatūrā. Ar rokas blenderi blendē, pievienojot pa vienam kubiciņam sviesta, ļaujot tam pilnībā izkust, tikai tad pievienojot nākamo. Kad viss sviests ir ieblendēts, liec ledusskapī atdzist.

Baltajam krēmam bļodā saputo saldo krējumu ar sāli un cukuru stingrās putās. Iecilā kopā ar skābo krējumu.

Traukā liec papaiju vai mango (mazos gabaliņos), tad mango krēmu, tad balto krēmu un dekorē ar marakuju (sēklas ar sulu). Pasniedz uzreiz vai pēc dažām stundām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes