Mazsālītie gurķi ar upeņu lapām
-
Gatavošana 10min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Īsie gurķi1 kg
-
Upeņu lapas4 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Dilles1.5 gabali
-
Koriandru sēklas1 tējk.
-
Smaržīgie pipari2 gabali
-
Ūdens1.2 L
-
Sāls3 ēdamk.
-
Cukurs1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Klasiskie mazsālītie gurķi ar upeņu lapām. Vēlams marinādē turēt vismaz 24h, lai gurķi kārtīgi savelkas. Ja vēlas vēl intensīvāku garšu, tad marinādē turēt var arī vairākas dienas.
Gurķu burku izskalo.
Gurķus noskalo. Ja vēlies, lai tie iesālās ātrāk, nogriez galus.
Burkā kopā ar diļļu kātiem, upeņu lapām un ķiploku saliek gurķus, cieši katram blakus.
Pieber korianrda sēklas un smaržīgos piparus.
Vāra ūdeni ar cukuru un sāli.
Verdošo ūdeni aplej gurķus un burku aizver.