Melnā meža kūka ar ķiršiem

  • Gatavošana 1h
  • Grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Milti
     160 g
  • Cukurs
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests
     150 g
  • Ūdens
     160 ml
  • Kakao pulveris
     4 ēdamk.
  • Ola
     1 gab.
  • Paniņas
     80 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.

Pildījums

  • Saldais krējums
     650 ml
  • Cukurs
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     1.5 tējk.
  • Saldā krējuma biezinātājs
     24 g
  • Ķirši ar kātiņiem / kokteiļķirši
      12 gab.
  • Ķirši (sagriezti) / kokteiļķirši
     400 g
  • Šokolāde (sarīvēta)
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Melnā meža kūka ar ķiršiem

Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Noliec malā.
Katliņā liec sviestu, ūdeni un kakao pulveri.
Visu karsē līdz sviests ir izkusis un izveidojusies viendabīga masa.
Sviesta masu pievieno miltu masai un visu samaisi ar mikseri.
Pievieno olu, paniņas un vaniļas cukuru un visu saputo.
Mīklu lej 20 cm kūku pannā, kas ietaukota ar eļļu un cep 180°C līdz mīkla nelīp pie kociņa, apmēram 25-30 minūtes.
Atdzesē.
Biskvītu sagriez horizontāli uz pusēm.
Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un saldā krējuma biezinātāju.
Šokolādi sarīvē skaidiņās.
Ķiršus sagriez gabaliņos.
Uz vienas biskvīta kārtas liec putukrējuma masu, pa virsu ber gabaliņos sagrieztus ķiršus.
Pa virsu otru biskvīta kārtu.
Visu kūku apsmērē ar putukrējumu un sānu malas apber ar sarīvētu šokolādi.
Kūkas virsu dekorē ar putukrējuma rozītēm un ķiršiem ar kātiņiem, un atlikušo šokolādi.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti