Melno lēcu biezzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Melno lēcu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Ķiploku pārslas
     1 ēdamk.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.2 gab.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Liellopa gaļas buljons
     3 L
  • Tomātu pasta
     1.4 ēdamk.
  • Melnās lēcas
     220 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
 

Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā. 

Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu. 

Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Lieldienu sendviči

40min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kraukšķīgās olas

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.