Melno lēcu biezzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Melno lēcu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Ķiploku pārslas
     1 ēdamk.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.2 gab.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Liellopa gaļas buljons
     3 L
  • Tomātu pasta
     1.4 ēdamk.
  • Melnās lēcas
     220 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
 

Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā. 

Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu. 

Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Tomātu zupa

30min • Vidēji grūti