Melno lēcu biezzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Melno lēcu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Paprikas pulveris
     1 Ēdamkarote
  • Kajēnas pipari
     1 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Ķiploku pārslas
     1 Ēdamkarote
  • Burkāns
     1 gabali
  • Pastinaks
     1 Gabali
  • Selerijas sakne
     0.2 Gabali
  • Sviests
     2 Ēdamkarote
  • Liellopa gaļas buljons
     3 L
  • Tomātu pasta
     1.4 Ēdamkarote
  • Melnās lēcas
     220 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
 

Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā. 

Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu. 

Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Zirņu zupa ar sieru

40min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Miso un tofu zupa

15min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Cafe con miel

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Lavandas medus aukstā latte

8h • Vidēji grūti