Melno lēcu biezzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Melno lēcu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Ķiploku pārslas
     1 ēdamk.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.2 gab.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Liellopa gaļas buljons
     3 L
  • Tomātu pasta
     1.4 ēdamk.
  • Melnās lēcas
     220 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
 

Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā. 

Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu. 

Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti