Meloņu un gurķu sorbets

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Meloņu un gurķu sorbets
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Melone
     350 g
  • Svaigs gurķis
     50 g
  • Cukurs
     150 g
  • Ūdens
     65 g
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Muslis
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Meloņu un gurķu sorbets

Sasmalcini meloni un gurķus mazos kubiņos, sablendē biezenī.
Saputo olbaltumu.

Savāri ūdeni ar cukuru līdz aptuveni 115 grādu temperatūrai.

Tad pievieno karsto sīrupu olbaltumam un puto līdz spīdīgai, skaistai konsistencei.
Iemaisi meloņu un gurķu biezeni, liec saldējuma mašīnā un sasaldē līdz sorbeta konsistencei.
Ja nav saldējuma mašīnas, saldē bļodā, ik pa laikam apmaisot, lai veidojas sorbeta konsistence.
Dekorē ar meloni un pārkaisi musli.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes