Napoleona kūka svētkiem!

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Piens
     800 ml
  • Saldais krējums
     200 g
  • Olas dzeltenums
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     100 g
  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     100 g
  • Saldētā kārtainā mīkla
     14 gab.
  • Milti
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Galda virsmu apber ar miltiem.

Rullē divas pamatnes, lai izveidotos viena.

Katru pamatni cep 10 minūtes 180 grādos.

 

Divas pamatnes atstāj sadrupināšanai. Drupačas apcep vēl 5 minūtes 180 grādos. 

 

Katlā uzvāra pienu, saldo krējumu ar vaniļas pāksts sēklām.

 

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno cieti, uzvārīto pienu, visu sajauc un lej atpakaļ katlā.

Vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šeit tiešām nepārtraukti, līdz izveidojas krēma masas konsistence!

 

Masu pārlej aukstā traukā un pievieno sviestu. Samaisa. 

Masai ļauj atdzist.

 

Sāk kārtot kūku. 

 

Kad kūka sakārtota, nogriež malas, lai veidotu taisnu formu.

 

Tad liek pēdējo krēma masu un apsmērē arī kūkas malas.

Kūku pārkaisa ar drupačām no visām pusēm.

Vislabāk būtu ļaut kūkai nostāvēties, piemēram, uz nakti.

Saistītās receptes

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti

Pastel de Nata

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti