Napoleona kūka svētkiem!

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Piens
     800 ml
  • Saldais krējums
     200 g
  • Olas dzeltenums
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     100 g
  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     100 g
  • Saldētā kārtainā mīkla
     14 gab.
  • Milti
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Galda virsmu apber ar miltiem.

Rullē divas pamatnes, lai izveidotos viena.

Katru pamatni cep 10 minūtes 180 grādos.

 

Divas pamatnes atstāj sadrupināšanai. Drupačas apcep vēl 5 minūtes 180 grādos. 

 

Katlā uzvāra pienu, saldo krējumu ar vaniļas pāksts sēklām.

 

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno cieti, uzvārīto pienu, visu sajauc un lej atpakaļ katlā.

Vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šeit tiešām nepārtraukti, līdz izveidojas krēma masas konsistence!

 

Masu pārlej aukstā traukā un pievieno sviestu. Samaisa. 

Masai ļauj atdzist.

 

Sāk kārtot kūku. 

 

Kad kūka sakārtota, nogriež malas, lai veidotu taisnu formu.

 

Tad liek pēdējo krēma masu un apsmērē arī kūkas malas.

Kūku pārkaisa ar drupačām no visām pusēm.

Vislabāk būtu ļaut kūkai nostāvēties, piemēram, uz nakti.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.