Ogas ar citrona krēmu

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Ogas ar citrona krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Ogas

  • Dažādas ogas
     500 g

Krēms

  • Saldais krējums
     250 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Pūdercukurs ar vaniļu
     50 g
  • Pūdercukurs
     75 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē līdz vārīšanai saldo krējumu.

Saputo olu dzeltenumus ar abu veidu pūdercukuru.

Lej un maisi saldo krējumu saputotajos dzeltenumos.

Pārlej atpakaļ katliņā un maisot karsē, līdz krēms sāk biezēt, pievieno 1 ēdamkaroti citrona sulas un norīvētu citrona miziņu no 1⁄2 citrona.

Katliņu liec ledainā ūdenī un maisot dzesē līdz 36 grādu temperatūrai. Pievieno sviestu un izmaisi, līdz tas izkūst.

Atdzesē krēmu ledusskapī. Krēmu pasniedz ar meža vai dārza ogām pēc savas gaumes.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes