Olu cepumi

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Milti
     300 g
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Sviests
     150 g
  • Ola
     1 gab.
  • Aprikožu ievārījums
     150 g
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Bļodā ber miltus un abus cukurus.

Pievieno sviestu un ar rokām visu saberz kopā drumstalās.

Pievieno olu un visu samīci viendabīgā masā.

Mīklu atdzesē ledusskapī vismaz 15 min.

Uz galda izkaisi miltus, ņem mīklu un izrullē.

Izgriez olas formas cepumus (izmanto pirms tam izveidotu šablonu).

Pusei ar apaļu formiņu izspied caurumu, kas būs kā olas dzeltenums.

Cepumus liec cepties 180 °C 12–15 min., līdz tie ir zeltaini brūni.

Pilnībā atdzesē.
Uz pilnajiem cepumiem klāj ievārījuma kārtu.

Caurumotos cepumus kārtīgi apbārsti ar pūdercukuru.

Abas cepumu puses savieno, veidojot baltu oliņu ar dzeltenumu.

Līdzīgas receptes

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).