Olu cepumi

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Milti
     300 g
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     2 Tējkarotes
  • Sviests
     150 g
  • Ola
     1 gab.
  • Aprikožu ievārījums
     150 g
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus un abus cukurus.

Pievieno sviestu un ar rokām visu saberz kopā drumstalās.

Pievieno olu un visu samīci viendabīgā masā.

Mīklu atdzesē ledusskapī vismaz 15 min.

Uz galda izkaisi miltus, ņem mīklu un izrullē.

Izgriez olas formas cepumus (izmanto pirms tam izveidotu šablonu).

Pusei ar apaļu formiņu izspied caurumu, kas būs kā olas dzeltenums.

Cepumus liec cepties 180 °C 12–15 min., līdz tie ir zeltaini brūni.

Pilnībā atdzesē.
Uz pilnajiem cepumiem klāj ievārījuma kārtu.

Caurumotos cepumus kārtīgi apbārsti ar pūdercukuru.

Abas cepumu puses savieno, veidojot baltu oliņu ar dzeltenumu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sparģeļi ar olām

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Filo pīrāgs

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes