Panko rīvmaizē panēta tofu burgers ar sinepju-gurķu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Panko rīvmaizē panēta tofu burgers ar sinepju-gurķu mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Sinepju-gurķu mērce

  • Majonēze 4 sezonu Spilva
     450 g
  • Marinēti gurķi
      3 gab.
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Tomātu mērce
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Burgeri

  • Kviešu milti
     120 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Tofu
     150 g
  • Panko rīvmaize
     250 g
  • Gaišā sojas mērce
     3 Ēdamkarote
  • Rafinēta rapšu eļļa
     300 g
  • Burgeru maizītes
     2 gabali
  • Salātu lapas
      2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo sinepju-gurķu mērci: gurķus un sīpolus sagriez smalkos kubiņos, liec majonēzē, iemaisi tomātu mērci un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Gatavo burgerus. Liec bļodā miltus un cepamo pulveri, pievieno 200g ūdens un kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu, līdz izveidojas pankūku masai līdzīga konsistence un nav kunkuļu.
Tofu sagriez gareniski 5 mm plānās šķēlēs un cep tās pannā, kamēr brūnas no abām pusēm.
Īsi pirms cepšanas beigām pievieno sojas mērci un pasautē 1 minūti.
Liec tofu uz virtuves dvieļa, lai nosusinātu lieko šķidrumu.
Tofu šķēles iemērc miltu mīklā, tad apviļā panko rīvmaizē.
Uzkarsē katliņā 300 g rapšu eļļas līdz 190 grādiem.
Eļļā pa vienai liec cepties tofu, līdz rīvmaize apkārt ir sacepusies brūna un kraukšķīga.
Nosusini virtuves dvielī.
Uz vienas maizes smērē sinepju-gurķu mērci, liec salātu lapas, tofu plāceni, vēl nedaudz mērces un visu nosedz ar otru daļu maizes.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes