Panna cotta pīrāgs ar pistācijām, šokolādi un avenēm

  • Gatavošana 1h 30min
  • Grūti
Panna cotta pīrāgs ar pistācijām, šokolādi un avenēm

Sastāvdaļas

Pīrāga mīkla

  • Kviešu milti
     225 g
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Kakao
     1 ēdamk.
  • Sviests
     100 g

Panna cotta

  • Želatīna plāksne
     2 gab.
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Baltā šokolāde
     100 g
  • Saldais krējums
     400 ml
  • Pistācijas
     100 g

Dekorēšanai

  • Svaigas avenes
     125 g
  • Piparmētras
     0.5 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nav gardāka panna cotta pīrāga par šo! Panna cotta pīrāgs ir lieliski piemērots Jaungada desertam, bet, protams, to var pasniegt visu gadu. Papildini panna cotta pīrāgu ar svaigām avenēm un piparmētrām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.

Mīkla: Virtuves kombainā samaisi miltus, cukuru, vaniļas cukuru un kakao. Pievieno sviestu nelielos gabaliņos un ātri iejauc mīklu.

Izveido no mīklas taisnstūri un to ietītu pārtikas plēvē 20 minūtes atstāj ledusskapī.
Izveido no mīklas apmēram 10x35 cm lielu taisnstūra formu.

Uz mīklas uzmanīgi uzliec alumīnija foliju un cep pīrāga garozu apmēram 20 minūtes cepeškrāsns vidū. Izņem no cepeškrāsns. Uzmanīgi noņem foliju un, ja nepieciešams, dažas minūtes ļauj pīrāga garozai pažūt cepeškrāsnī bez folijas. Ļauj pīrāga garozai atdzist.

Panna cotta: Želatīna plāksnes liec aukstā ūdenī uz aptuveni 5 minūtēm. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izņem sēklas. Sasmalcini šokolādi mazākos gabaliņos.

Uzvāri krējumu ar vaniļas sēklām un pāksti. Noņem katliņu no uguns. Izņem vaniļas pāksti. Pievieno šokolādi un želatīna plāksnes un maisot ļauj tām izkust.

Riekstus rupji sasmalcini.

Lej panna cotta maisījumu pīrāga garozā. Apkaisi ar riekstiem. Atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas.

Dekorēšanai: Pīrāgu dekorē ar avenēm un piparmētrām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli