Pastel de Nata

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Cukurs
     200 g
  • Ūdens
     150 ml
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Citrona miziņa
     0.5 gab.
  • Piens
     265 ml
  • Milti
     60 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Bezrauga kārtainā mīkla
     250 g
  • Malts kanēlis
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, kanēļa standziņu un citrona miziņu. Uzvāri un karsē apmēram 1 min. līdz cukurs ir izkusis un izveidojies sīrups. Noliec atdzesēties.

Katliņā uzkarsē 250 ml piena ar vaniļas cukuru. Karsē līdz pirmajam burbulim, noņem no uguns.

Bļodā ber miltus, pievieno 15 ml piena un kārtīgi samaisi. Turpinot maisīt, lēnām pievieno uzkarsēto pienu.

No sīrupa izņem kanēļa standziņu un citrona miziņas un sīrupu lenām pievieno piena maisījumam, visu kārtīgi maisot.

Gatavo maisījumu lej katlā un karsē apmēram 10 min. uz lēnas uguns visu laiku maisot, līdz masa sabiezē. Noliec malā atdzist.

Pa to laiku izrullē mīklu kvadrāta formā un no vienas malas sarullē garā desā. Desu sagriez 2 cm biezos pikucīšos.

Katru pikucīti izrullē un ievieto formiņā, veidojot goziņus. Ja forma ir dziļa, tad mīkla aizņem ¾ no formas.

Piena maisījumā pa vienam iemaisi olu dzeltenumus. Masu izkās caur sietiņu un pildi mīklas groziņos, mazliet atstājot no augšas brīvu vietu.

Cep 230°C 15-20 min, līdz mīkla ir zeltaini brūna un olu krēmi sastinguši ar gandrīz melniem plankumiem.

Pārkaisi ar kanēli un pasniedz siltus.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti