Pelēko zirņu falafeli ar Indijas riekstiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Pelēko zirņu falafeli ar Indijas riekstiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pelēko zirņu falafeli

  • Pelēkie zirņi
     400 g
  • Sīpols
     350 g
  • Maltas ķimenes
     1 ēdamk.
  • Milti
     40 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Rapšu eļļa
     300 ml

Indijas riekstu skābais krējums

  • Ūdens
     120 ml
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus sagriez smalkos kubiņos un apcep uz pannas, līdz brūni.

Pelēkos zirņus sasmalcini (ieteicams, ar gaļas mašīnu).

Pelēko zirņu masai pievieno ceptos sīpolus, ķimenes, miltus, sāli un piparus.

Visu kārtīgi samīci un veido 15–20 g smagas bumbiņas.

Fritē tās eļļā 190 grādos, kamēr brūnas, pēc tam izsildi krāsnī 180 grādos 5 minūtes.

Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, tad ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz tie atdziest.

Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.

Pievieno ūdeni un blendē, līdz izveidojas skāba krējuma konsistence.

Pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti

Buffalo tofu wings

50min • Vidēji grūti