Pīles cepetis ar pastinakiem

  • Gatavošana 4h
  • Vidēji grūti
Pīles cepetis ar pastinakiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Pīle
     3 kg
  • Kanēļa standziņas
      2 gab.
  • Rupjmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Ķiploki
     16 daiva (-s)
  • Rozmarīns
      12 zariņi
  • Timiāns
      6 zariņi
  • Selerijas kāti
      8 gab.
  • Vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa
     30 ml
  • Rupjā sāls
     1 Ēdamkarote
  • Ķimenes
     1 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 Tējkarotes

Pastinaki

  • Pastinaki
     1 kg
  • Rozmarīns
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Rukolas lapas
     1 sauja (-s)
  • Granātābolu sēkliņas
     0.25 Ēdamkarote
  • Grauzdēti lazdu rieksti
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mēs ģimenē svētkus cenšamies uzburt, kad vien iespējams, jo tā savu dzīvi padarām daudz, daudz skaistāku. Turklāt man ļoti patīk organizēt, plānot, gatavot un padarīt viesus laimīgus!

Katri svētki ir piedzīvojums. Nekad neklausu ieteikumam svētkos izvairīties no eksperimentiem un gatavot tikai pēc pārbaudītām receptēm. Es tā nemāku, jo mana ēdienkarte top pavisam vienkārši – vai nu iedvesmojoties no svētku tēmas, vai no tā, kas ir ledusskapī. Tomēr dažas klasiskas vērtības uz galda parādās biežāk nekā citas.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Nomazgā un nosusini pīli un sadursti tai apakšu ar dakšiņu, pāris reizes iedurot katrā pusē pie spārniem un augšā filejas ādā (bet ne pārāk dziļi). 

Vēderu iesmērē ar sāli un tad ieliec 4 selerijas kātus, 8 ķiploka daiviņas un rozmarīnu.

Pannā izkārto rupjmaizi, ķiplokus, kanēļa standziņu, timiānu, selerijas kātus tā, lai tie ir tieši zem pīles. 

Uzsēdini virsū putnu, pārlej ar eļļu un iemasē to ādā. Uzber sāli un ķimenes un ieberzē. 

Liec krāsnī uz zemākā līmeņa un cep 30 minūtes. Tad samazini karstumu uz 180 grādiem un cep vēl 2 h.

Kad pīle cepusies 2,5 h, sagriez nomizotu pastinaku, kā vēlies, liec citā pannā, pielej 4 ēd.k. tauku, kas satecējuši pannā pie putna, samaisi, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu, sāli un piparus. 

Pannu ar pīli pārcel vienu iedalījumu augstāk, bet pannu ar pastinakiem liec uz krāsns pamatnes. 

Cep visu vēl 30 minūtes (pīles kopējais cepšanās laiks ir 3 h). 

Ja pastinaki neliekas pietiekami brūni, tad, kad pīle gatava, izņem to no krāsns un ļauj 10 minūtes atpūsties. 

Tikmēr palielini krāsns temperatūru līdz 210 grādiem, lai pastinaki apcepas, līdz tie ir gatavi. 

Pasniedz pīli ar pastinakiem, kas samaisīti ar rukolu, granātābolu sēkliņām un riekstiem.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Pildīta vista ar sparģeļiem

50min • Vidēji grūti