Piparkūku grassini

  • Gatavošana 2h 40min
  • Vidēji grūti
Piparkūku grassini
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Cukurs (brūnināšanai)
     150 g
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     100 g
  • Milti
     400 g
  • Ūdens
     1 glāze (-s)
  • Piparkūku garšvielas
     3 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Mandeļu eļļa
      3 pilītes
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Cukura pērlītes
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Piparkūku grassini

Cukuru sabrūnini pannā vai katlā, kamēr veidojas karamele, pakāpeniski pievieno glāzi karsta ūdens, samaisi un pievieno atlikušo cukuru, sāli, siltu ūdeni, mandeļu eļļu, garšvielas un citrusu miziņas.
Pakāpeniski pievieno miltus un izkausētu sviestu.
Samīci viendabīgu mīklu un novieto uz nakti aukstumā.
Kad mīkla iestāvējusies, izrullē to, veido standziņas vai stienīšus.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 10–15 minūtes.
Atdzesē.
Saputo olbaltumu vieglās putās, iemērc stienīti līdz pusei, aplipini ar cukura bumbiņām un liec cepeškrāsnī uz aptuveni 3 minūtēm.

Līdzīgas receptes

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.